Strony

czwartek, 11 czerwca 2015

Zielona pasta z sera i groszku wg 5 Przemian

Połączenie sera z zielonym groszkiem może zaskoczyć. Jest to pomysł na bardzo ciekawą i przede wszystkim smaczną pastę do chleba.

Jest to jedna z moich najbardziej ulubionych past i smarowideł, które przyrządzam dla siebie w wyjątkowych momentach. Ostatnio przyrządziłam ją także dla przyjaciół, którzy chórem wykrzyknęli: "Kochamy jeść!" :). Spróbujcie koniecznie!





Skład:

K (kwaśny):    pół paczki sera białego (u mnie śmietankowego)
G (gorzki):     1/4 łyżeczki kurkumy
S (słodki):      1 łyżka majonezu, mała puszka groszku konserwowego
O (ostry):       pieprz
Sn (słony):      sól

Przygotowanie: 
1. Do miski wkładamy po kolei: ser biały, kurkumę, groszek konserwowy, majonez. Następnie doprawiamy wszystko pieprzem, solą i rozdrabniamy blenderem na gładką masę.

Gdy nie macie blendera, możecie również rozgniatać groszek i twaróg widelcem.
Smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz