Smak Indii: Mango Lassi wg 5 Przemian

Wznoszę toast za piękną wiosnę! Za kwitnące jabłonie! Za stokrotki na trawniku! Za poranny śpiew ptaków! Za uśmiechnięte twarze patrzące w stronę słońca! Za orzeźwiający powiew wiatru! Za nadchodzące zmiany! I za siebie! :)

Cudownie jest doświadczać i celebrować każdy dzień. Cudownie jest być ważną dla siebie i cudownie rozpieszczać się Mango Lassi w wiosenne po południe.

Przepis przemycony z Keralskich knajpek. Jest MEGA obłędny! :)
Spróbujcie koniecznie. Muah :*




Skład:

K (kwaśny):   1 mały kubek jogurtu naturalnego
G (gorzki):     1/5 łyżeczki kurkumy
S (słodki):      1 mango
O (ostry):       1/3 łyżeczki kardamonu
Sn (słony):      1/3 szklanki zimnej wody

K (kwaśny):   sok wyciśnięty z połowy pomarańczy
G (gorzki):     szczypta kurkumy
S (słodki):      1 łyżeczka cukru trzcinowego

Przygotowanie:
1. Do blendera wlewamy jogurt naturalny i miksujemy go ok. 2 minut aż zmieni się w puszystą piankę.
2. Następnie dodajemy kurkumę, pokrojone w plasterki mango, kardamon, wodę, świeżo wyciśnięty sok z pomarańczy, kurkumę i cukier trzcinowy.
3. Wszystkie smaki łączymy ze sobą miksując je na gładką masę przez ok. 2 minuty.
3. Na koniec wlewamy Lassi do pucharków. Ozdabiamy plastrem pomarańczy i...
wprowadzamy odrobinę egzotyki w nasze ciała.
Smacznego! :)

Unknown

Spodobał Ci się ten przepis? Podziel się nim ze znajomymi ;)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz