Strony

poniedziałek, 28 lipca 2014

Pasta jajeczna wg 5 Przemian

Podobno od tego jak ciekawie zaczniemy poranek, tak też upływa nam dzień :) Absolutna Prawda!
Wczorajszą niedzielę, razem z moją córeczką, postanowiłyśmy rozpocząć od... śniadania na trawie. Chodziłyśmy boso po trawie, słuchałyśmy śpiewu ptaków i rozkoszowałyśmy się jedzeniem. Było cudownie! Pozostała część dnia upłynęła nam równie przyjemnie.
Dlatego polecam każdemu znaleźć choćby krótką chwilę na zanurzenie się w sobie i spełnienie swych pragnień. Bezcenne!
A tymczasem pyszna pasta jajeczna wg 5 przemian z dodatkiem szczypiorku :)






Skład:
S (słodki):     2 jajka
O (ostry):      1/4 łyżeczki pieprzu
Sn (słony):    sól
K (kwaśny):  łyżeczka jogurtu naturalnego
G (gorzki):   1/4 łyżeczki kurkumy
S (słodki):    1 łyżka majonezu

Przygotowanie:
1. Gotujemy jajka na twardo, obieramy je ze skorupek i kroimy w drobną kosteczkę.
2. Następnie dodajemy po kolei: pieprz, odrobinę soli, jogurt naturalny, kurkumę i majonez.
3. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy i ugniatamy widelcem aż uzyskamy konsystencję pasty.
4. Całość posypujemy świeżym szczypiorkiem.
Pasta najlepiej smakuje z z chlebem żytnim lub orkiszowym.
Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz