Jest to jedna z moich najbardziej ulubionych past i smarowideł, które przyrządzam dla siebie w wyjątkowych momentach. Ostatnio przyrządziłam ją także dla przyjaciół, którzy chórem wykrzyknęli: "Kochamy jeść!" :). Spróbujcie koniecznie!
Skład:
K (kwaśny): pół paczki sera białego (u mnie śmietankowego)
G (gorzki): 1/4 łyżeczki kurkumy
S (słodki): 1 łyżka majonezu, mała puszka groszku konserwowego
O (ostry): pieprz
Sn (słony): sól
Przygotowanie:
1. Do miski wkładamy po kolei: ser biały, kurkumę, groszek konserwowy, majonez. Następnie doprawiamy wszystko pieprzem, solą i rozdrabniamy blenderem na gładką masę.
Gdy nie macie blendera, możecie również rozgniatać groszek i twaróg widelcem.
Smacznego :)
K (kwaśny): pół paczki sera białego (u mnie śmietankowego)
G (gorzki): 1/4 łyżeczki kurkumy
S (słodki): 1 łyżka majonezu, mała puszka groszku konserwowego
O (ostry): pieprz
Sn (słony): sól
Przygotowanie:
1. Do miski wkładamy po kolei: ser biały, kurkumę, groszek konserwowy, majonez. Następnie doprawiamy wszystko pieprzem, solą i rozdrabniamy blenderem na gładką masę.
Gdy nie macie blendera, możecie również rozgniatać groszek i twaróg widelcem.
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz